Amerikansk børs investerer i dansk startup for at få bedre analyseredskaber til bæredygtige investeringer

20190326-154204-4_59Mb.jpg
Matter blev stiftet i 2017 af Niels Fibæk-Jensen (i midten) og Emil Stigsgaard Fuglsang (t.h.). Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Bæredygtig
01. dec 2020 KL. 8:30

Danske Matter har netop fået en strategisk investor i form af Nasdaq Ventures, der er investeringsarmen i den amerikanske børs Nasdaq, som ejer og driver fondsbørser kloden rundt, bl.a. i Danmark.

“Det er kæmpestort for os,” siger Niels Fibæk-Jensen, medstifter og adm. direktør af Matter.

For bare tre år siden så Matter dagens lys. Dengang var Matters’ mål at være en bæredygtig pensionsordning, men ret hurtigt gik det op for stifterne, at forcen lå et andet sted:

“Det, man er god til, er ikke nødvendigvis det, man begynder med, men i 2018-2019 hjalp vi mere og mere investorer med at foretage esg-analyser (miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold, red.) af deres porteføljer, for at finde ud af hvor de var på bæredygtighedsskalaen, og om de skulle, og hvordan de skulle omlægge porteføljen for at gøre den mere bæredygtig,” siger Niels Fibæk-Jensen.

Matter har bl.a. samarbejdet med Nasdaqs europæiske dataforretning i udviklingen af Nasdaq esg footprint, et analyseredskab til private og institutionelle kunder.

Førende globalt

Investeringens størrelse fra Nasdaq Ventures er ifølge Nasdaq en “minoritetsinvestering”, men for Matter betyder det, at selskabet nu kan videreudvikle sit analyseredskab og markedsføre produktet, lyder det fra direktøren. Hovedfokus er ifølge ham i første omgang på det europæiske marked, selvom der også er kunder på den anden side af jordkloden.

Ifølge James McKeone, chef for Nasdaqs europæiske data, er Matter blevet en førende global udbyder af esg-analyse og -rapportering.

I en pressemeddelelse udtaler han, at “efterspørgslen efter bæredygtige investeringsmuligheder vil fortsat skabe et stort behov for esg-dataløsninger, der både giver adgang til aggregerede data og til transparent indsigt i porteføljers aktuelle esg-påvirkning.